flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Публічний доступ до Реєстру декларацій відкрито

11 грудня 2023, 15:43

Національне агентство з питань запобігання корупції 10 грудня забезпечило доступ до нього із врахуванням заходів безпеки, визначених пунктом 2-11 Прикінцевих положень закону “Про запобігання корупції”. Про це повідомляє офіційний сайт НАЗК.

“Якщо ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу”, – уточнюють в агентстві.

Також там додають, що вилучення записів із публічної частини Реєстру декларацій можливе навіть після відкриття його до завершення або скасування воєнного стану в Україні, але протягом цього періоду ці дані залишатимуться доступними громадськості.

Крім того, у НАЗК нагадують, що вилучення з відкритого доступу стосується і повідомлень про значущі зміни у майновому стані, надані протягом всіх періодів. Документи, щодо яких вже були вжиті заходи захисту, автоматично вилучаються з публічного доступу.

“Повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено НАЗК після завершення чи скасування воєнного стану в Україні”, – додають у НАЗК.